5 kreatív boros program Vince-napra

Január 22-én, Vince napján a népi hagyomány szerint sok bort kell inni, hogy bő legyen a termés. 5 izgalmas program, hogy mindenkinek legyen oka a borozásra.

Borvacsora otthon
Egy különleges borvacsora jó indok arra, hogy összegyűljön a család vagy a baráti társaság. Ha vállalod a házigazda szerepét, érdemes összeállítanod egy ízletes sajt- és sonkatálat, úgy, hogy minden bort lehessen párosítani a hozzá tökéletesen passzoló finomságokkal. Készíts a vendégeid számára egy saját kóstolókártyát, ahova feljegyezhetik a véleményüket a bor állagával, aromájával, ízével, színével és illatával kapcsolatban!

Vaktesztes borkóstoló verseny
Mérd fel a vendégeid tudását egy izgalmas vakkóstolón! Szerezz be különböző vörös-, rosé- és fehérborokat, kösd be a barátaid szemét, és jegyezd fel, hogyan azonosítják a kóstolt tételeket! A legjobban tippelő személynek érdemes kitalálni egy kis ajándékot, ami lehet egy oklevél vagy akár egy üveg bor.

Boros társasjátékozás
A társasjátékok szerelmeseinek érdemes beszerezniük Vince-napra egy boros játékot, mint például a Wineopoly, Vinhos, GrandCru vagy Viticulture. A legtöbb játékhoz nem szükséges komolyabb boros előképzettség, így bárki beállhat versenyezni. S ha már Vince-napi program, kötelezően ajánlott 1-2 pohár bort elfogyasztani a résztvevőknek!

Forraltbor-készítés házilag
A forraltbor-szezon nem csak decemberig tart! Nagy előnye, hogy gyakran még azok is szívesen fogyasztják, akik egyébként nem isznak alkoholt, ráadásul a benne levő fűszereknek köszönhetően erős baktérium- és vírusölő hatással rendelkezik. Az ínyencebbeknek ajánljuk egyéb borkoktélok -mint például a Sangria vagy a Calimocho – elkészítését is.

Meghitt filmnézés különleges borokkal
Ha nincs időd összetettebb programokat szervezni, az is tökéletes megoldás, ha beszerzel egy minőségi bort, és a pároddal/ legjobb barátoddal elfogyasztjátok a kedvenc filmetek mellé. A legnagyobb borrajongóknak boros témájú filmet ajánlunk, ilyen például a „Bor, mámor, Provence”, „Borban az igazság”, „Pár lépés a Mennyország” vagy az „Ízek, imák, szerelmek”.

A tippeket a Bognár Pincészettől kaptuk.

Facebook Comments