Fél tonna alma a MikulásGyárnak

A 2018-as „Alma a természet oltalma” fogyasztásösztönző kampány jegyében 500 kg almát ajánlott fel a MikulásGyár részére az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum (AMC), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Fruitveb Zöldség – Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeb).
A kiváló minőségű hazai almát Ondré Péter, az AMC ügyvezető igazgatója és Domján Erika, a FruitVeb ügyvezetője adta át Zsolnai Endre, a Mikulásgyár alapító főszervezőjének jelenlétében a MikulásGyár részére. Az almákat gyermekotthonok, kórházak, hátrányos helyzetű családok részére osztják ki.
„Az idei almakampánynak számos fővárosi és vidéki állomása van, a kóstoltatásokkal és almavásárral egybekötött roadshow célja az almák sokszínűségének, kiváló minőségének, egészségre gyakorolt pozitív hatásának megismertetése” – közölte Ondré Péter a MikulásGyárban, kiemelve, hogy az adományozásra érkező gyümölcsök az ország legjobb almatermesztő régióiból származnak, így többféle almafajta is található a ládákban.

A felajánlás különösen fontos, hiszen az egészségünk megőrzésében fontos szerepet betöltő rendszeres almafogyasztást ösztönző kampány a kiváló minőségű hazai almára is ráirányítja a figyelmet, miközben megismerteti a fogyasztókkal a gazdag fajtaválasztékot is.

A jótékonysági felajánlás révén azok a gyermekek és hátrányos helyzetű családok is megkóstolhatják az ízletes, friss almatermést, akik a mindennapokban nem juthatnak hozzá ehhez az igen kedvelt gyümölcsféléhez, amelyből ez évben hazánkban 25%-al több termett, mint az elmúlt tíz év átlaga. Az adományt a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulók részére.

A tizennegyedik alkalommal megszervezett MikulásGyár adományozói tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, illetve jó állapotú könyveket és játékokat, továbbá cirkusz-, és színházjegyeket is ajándékozhatnak a hátrányos helyzetű gyermekek részére.

A MikulásGyár 2018. november 30. és december 21. között tart nyitva, a Millenáris Parkban 9 és 21 óra között, a Lurdy Házban 10-től 19 óráig, emellett a posta is ingyen szállítja el a Vöröskereszt raktáraiba azokat a zárt csomagokat, amelyekre a felajánlók ráírják a MikulásGyár szót.

Az idei almakampány részeként megvalósuló „roadshow” a helyi önkormányzatok közreműködésével almavásárral egybekötve már tegnap Kecskemétre érkezett.

Facebook Comments