„Kapj rá!” mobilon is!

A halfogyasztást ösztönző „Kapj rá!” kampány keretében mobil alkalmazást fejlesztett ki az agrártárca.  A „Kapj rá!” app letöltőire a recepteken túl halas Puzzle, Memóriajáték, recept kvíz és a halas „Ki mit tud?”  is vár. Az „Érdekességek” rovatban érdekes adatokat tudhatnak meg a halakról,  az ínyencek a halételek elkészítéséről is, vagy Rácz Jenő, Michelin-csillagos séf témába vágó videóit  is nézhetik.

(Hal)pénz se kell hozzá, ingyen tölthetik le a „Kapj rá!” app-ot az App Store-ból, vagy a Google Play áruházból. Érdemes, mert  az app-pal a regisztrált és a játékmezőn végighaladó, legtöbb pontot gyűjtő játékosok élményfőzésre nyerhetnek belépőt, ahol profi séftől leshetik el a halkészítés fortélyait.

A „Kapj rá!” app új virtuális eszköz a 2023-ig tartó halkampány szolgálatában. Az applikáció bemutatásakor Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője reményét fejezte ki, hogy  a digitális fejlesztéssel további célcsoportokat hódíthat meg az egészségtudatos, minden korosztály számára előnyös halfogyasztást népszerűsítő kampány.

Ondré Péter: “az applikációval további célcsoportokat hódíthat meg a halfogyasztást népszerűsítő kampány”

De aki nem akar telefonon halat enni, élőben is megcsodálhatja őket. A „Kapj rá!” ugyanis a közelgő 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) 2019. szeptember 26-29. között Budapesten is jelen lesz 200 négyzetméteres standdal. Erről Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője beszélt.

Lévai Ferenc: Ott lesz a közel húszezer literes óriásakvárium

Akik az ízekre is fogékonyak jó, ha tudják, a látványkonyhában naponta kétszer lesz halétel.  Az OMÉK azonban elsősorban a szakmának szól, ezért Lévai Ferenc szerint a kiállítás alatt előadásokat, workshopokat is szerveznek az ágazatban dolgozóknak.

A „Kapj rá!” applikáció bemutató videója a https://youtu.be/kb6xWOjy8lg linken nézhető meg.

 

A „Kapj rá!” kampány hátteréről:

Az Európai Unió 2006-ban döntött úgy, hogy a halászati támogatásokat leválasztja az agrártámogatási rendszerről, és így hívta életre a 2007-2013-as programozási időszakra az Európai Halászati Alapot. A 2014-2020-as a programozási időszakban Magyarország számára a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) keretében az előző időszakhoz képest 12%-kal több forrás – a hazai társfinanszírozással együtt valamivel több, mint 16,2 milliárd forint – áll rendelkezésre a haltermeléshez, a halfeldolgozáshoz és a halastavak természeti értékeinek megőrzéséhez kapcsolódó intézkedésekre, illetve a halételek fogyasztásának népszerűsítésére. Az Európai Tengerügyi és Halászati Alap (ETHA) és Magyarország társfinanszírozásával megvalósuló, 2023-ig tartó „Kapj rá!” kampánynak az elsődleges célja a hazai halfogyasztás növelése. A kampány weboldalán, a www.kapjra.hu információs anyagok, receptgyűjtemények és konyhatechnológia is várja az érdeklődőt.

Facebook Comments