A búza útja, azaz az ország első agrár mesekönyve

A mezőgazdasági szakmák népszerűsítésére “A búza útja – Kis barátok nagy küldetésben” címmel agrár mesekönyvet jelentetett meg a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK).

Az agrárszakmák nem eléggé népszerűek itthon, pedig  termőföldjeink és adottságaink kiválóak, sok a lehetőség a pályán, amely a modern eszközökkel igazi XXI. századi szakmát jelenthet. A népszerűsítést érdemes már óvodás korban elkezdeni, hogy legyen utánpótlása a magyar gazdatársadalomnak. “Ezért készítettük el A búza útja – Kis barátok nagy küldetésben című mesekönyvünket, amellyel egy játékos ismeretterjesztő anyagot alkottunk. A „Tanulj játékosan az agráriumról” sorozatunkat a jövőben további mesekönyvekkel szeretnénk gyarapítani, hogy a legkisebbek számára is bemutassuk és szerethetővé tegyük a magyar agrárium világát ” – mondta Gyuricza Csaba a központ főigazgatója.

A színes rajzokkal illusztrált mesekönyv három szántóföldön élő jóbarát szemszögéből mutatja be izgalmasan a búza útját a vetéstől, az aratáson át, amikor kenyér lesz az asztalra. A könyv végén játékos foglalkoztatók segítségével mélyíthetik el megszerzett ismereteiket az óvodás és kisiskolásoknak.

https://www.youtube.com/watch?v=rcql6vLmznk&feature=youtu.be

 

Facebook Comments