Itt a megoldás, ha kevés a műtrágya

A biostimulátorok használatával – bizonyos mértékig – ellensúlyozható a klímaváltozás mezőgazdasági termelésre gyakorolt káros hatása.

A csapadék mennyiségének, eloszlásának kiszámíthatatlansága, az enyhe telek, a késő tavaszi fagyok, a nyári hőhullámok komoly stresszt okoznak a növényeknek. A stressztűrőképességük növelése és okszerű tápanyag-utánpótlásuk azonban védelmet nyújthat ezen környezeti tényezők szélsőségeivel szemben is. Egyebek mellett ezt is megtudhattuk a Kwizda Agro Hungary Kft. keddi sajtótájékoztatóján, amelyen a zöldség-, gyümölcs-, szőlőtermelők és a hobbikertészek ellátására szakosodott Kwizda Garden innovációiról is hallhattunk, főleg a biológiai növényvédelemben.

A zöldség- és gyümölcstermeléshez szükséges agrokemikáliák mellett ugyanis figyelemre méltóak a cég fejlesztései között például a gombaevő gomba eljárás, amelyben a Trichoderma asperellumot vetik be még a fizárium fajok ellen is. A Kwizda Garden olyan növény biostimulátorokat – hatóanyagokat és/vagy mikroorganizmusokat is tartalmazó – készítményeket is forgalmaz, amelyek aktiválják és javítják például a gyökérzet működését, a növény anyagcsere-folyamatait a nagyobb hozam és jobb termésminőség érdekében.

A Kwizda Garden keddi rendezvényén gyakorlati tanácsokat is kaptunk az ültetéshez

A tájékoztató az is szóba került az is, hogy a koronavírus-járvány miatti bezártságban egyre többen kezdtek kertészkedni. Ezek a hobbikertészek jellemzően vegyszermentesen akarnak zöldséget termeszteni, egyre inkább a biológiai növényvédő-készítményeket keresik. Ezt az igényt szolgálja ki a cég a lakossági termékeivel. A Kwizdában úgy látják, a fokozódó műtrágyahiány is felértékeli a lombtrágyák használatát, amit több évtizeddel ezelőtt éppen ez a cég honosított meg Magyarországon a Wuxal nevű termékével.

A Kwizda Agro Hungary Kft. 28 éve van jelen a hazai piacon. a tavaly mintegy 16 milliárd forint árbevételének csaknem 80 százalékát a szántóföldi növényvédelmi technológiák, 20 százalékát a profi kertészeti és a lakossági termékek értékesítése adta.

Facebook Comments