Likőrt és ízesített vizet fejleszt a Szent István Egyetem

Egyebek között likőrök és a lillafüredi ásványvíz értéknövelő, fenntartható fejlesztésére kötött stratégiai megállapodást szerdán a Miskolci Likőrgyár Zrt. és a Szent István Egyetem vezetése.

A termékfejlesztés mellett a kooperációban a gyártástechnológiát is optimalizálják, és közös kutatás-fejlesztési és innovációs programokat indítanak. Az együttműködés jegyében a Miskolci Likőrgyár Zrt. gyakornoki helyeket kínál a hallgatóknak, szakmai támogatást nyújt az oktatóknak, aktív szerepet vállal a duális képzés elindításában. Palkovics László, az egyetem rektora szerint az Élelmiszertudományi Kar a vállalat prémium minőségű termékeinek fejlesztésében: ízesített ásványvíz, innovatív, biológiailag lebontható csomagolás, pálinkaérlelési módszer és újfajta likőrtermékek létrehozásában vesz majd részt.

Palkovics László, a SZIE rektora és Kerschner Ferenc, a 100 éves Miskolci Likőrgyár Zrt. vezérigazgatója

Kerschner Ferenc, a 100 éves Miskolci Likőrgyár Zrt. vezérigazgatójának nagy öröm, hogy az új tulajdonoshoz került cég brandjeit a kooperációval új, minőségi alapokra helyezik, javítva ezzel a versenyképességét. Friedrich László, az Élelmiszertudományi Kar dékánja jó példának tartja az együttműködést, mert az egyetemek az új ismereteket, nemzetközi és tudományos eredményeket ismerik, az ipar pedig az adott terület adottságait, gazdasági potenciálját, és kihívásait.

Facebook Comments