Új agrár-hitelkonstrukció az MKB Banktól

Az MKB Bank az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvánnyal (AVHGA) együttműködve új, az eddigieknél kedvezőbb finanszírozású agrár hitelkonstrukciót dolgozott ki, valamint együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetemmel a képzések és a kutatások támogatásáról.

A bejelentésekre sajtótájékoztató keretében került sor, melyen részt vett (a képen balról) Nagy István agrárminiszter; Palkovics László, a Szent István Egyetem rektora; Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója valamint Herczegh András, az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Íme az új hitelkonstrukció
Az őstermelők, családi gazdálkodók, egyéni vállalkozók a vállalkozásuk életciklusához és a gazdálkodás szezonalitásához igazítható, személyre szabható finanszírozási lehetőséget kaphatnak. A finanszírozást – maximum 20 év futamidőre – termőföldvásárlásra, mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó beruházásra, – maximum 10 év futamidőre – fejlesztésre fordíthatják, továbbá – maximum 5 éves futamidővel – akár szabad felhasználású hitelként is igényelhetik. A termőföld és magánszemély készfizető kezessége mellett a hitel további, fő fedezetéül az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezességvállalása szolgálhat.

Banki támogatás egyetemi képzésekhez, kutatásokhoz
A most aláírt együttműködési megállapodás értelmében az MKB Bank a jövőben szakmai támogatást nyújt a gödöllői Szent István Egyetem képzéseihez, kutatásaihoz. Felek kölcsönösen segítik egymást nemzetközi kapcsolataik ápolásában, bővítésében és az ezekből adódó szakmai ismeretek, tapasztalatok közös hasznosításában. Szakmai-tudományos eseményeiken részvételi lehetőséget biztosítanak egymás számára és közösen is szerveznek rendezvényeket. Képzési programjai, tanterve kialakításánál a SZIE a jövőben fokozattan figyelembe veszi a bankszektor munkaerő-piaci igényeit.

Facebook Comments