Aldi: minden frisshús magyar

Októbertől az Aldi Magyarország csak magyar forrásból származó frisshúst árusít az üzleteiben. Az állandó árukészletén lévő friss, feldolgozatlan szárnyas-, sertés- és marhahús termékek csak olyan magyar beszállítóktól érkeznek a láncba, akik 100%-ban magyar tartású, vágású és feldolgozású húsokat szállítanak be.

„Mostantól az állandó frisshús-kínálatunk 100%-ban magyar beszállítóktól érkezik üzleteinkbe, akik számunkra kizárólag magyarországi tartású és vágású állatokat dolgoznak fel.” Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója (képünkön balról) hétfőn e szavakkal számolt be a vállalat döntséről. Azzal indokolta, hogy a lánban értékesített évi mintegy 6000 tonnányi friss magyar hús hazai munkahelyek megőrzését és bővítését teszi lehetővé a húsiparban. Számos termékük a vágástól 24 órán belül már a lánc üzleteinek hűtőpultjaiba kerül, de tovább rövidítik a szállítási láncot, ami a karbonsemleges operatív működés mellett a beszerzés karbonlábnyomát is csökkenti (nem Brazíliából hanem itthonról érkezik az áru). A lánc hústermékei online is megrendelhetők házhozszállítással Budapesten illetve 34 agglomerációs településen, valamint Pécsett, Székesfehérváron, Szegeden és a Balaton partján több településen is. Az Aldi az idén 10 hústermékkel – például sertés-marha darálthússal, pulyka tokányhússal, tanyasi csirketermékekkel és GMO-mentes húsokkal – bővítette kínálatát, így már több mint 50 szárnyas-, sertés- és marhahús terméket árusít 151 magyarországi üzletében.

Budapest, 2021. október 18.
Nagy István agrárminiszter beszédet mond az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. és a Magyar Húsiparosok Szövetségének közös sajtótájékoztatóján az Aldi VIII. kerületi Orczy úti áruházában 2021. október 18-án. A tájékoztatón bejelentették, hogy kizárólag magyar beszállítóktól származó, 100 százalékban magyar eredetû sertés- és marhahúst fogalmaznak októbertõl állandó kínálatukban az Aldi magyarországi üzletei.
MTI/Illyés Tibor

„Az Agrárminisztériumban is arra törekszünk, hogy a fogyasztókat a friss, hazai alapanyagok és élelmiszerek vásárlására ösztönözzük. Idén a friss húsok, a nem előrecsomagolt zöldségek és gyümölcsök után a tojásokra is kiterjesztettük a származási ország termékjelölését. Kiemelt célunk, hogy erősítsük a magyar termékek pozícióját a hazai boltok polcain és ennek érdekében orientáljuk a fogyasztói döntéseket. Ez különösen fontos most, amikor a sertéságazat krízisidőszakban van, ezért arra bíztatjuk a vásárlókat, hogy válasszák a magyar sertéshúst, támogatva ezzel a gazdákat” – nyilatkozta Dr. Nagy István agrárminiszter a bejelentés kapcsán.

„A Magyar Húsiparosok Szövetsége üdvözli az ALDI által tett vállalást. Különösen az állattenyésztési ágazatokban most kialakult, rendkívül nehéz piaci helyzetben fontos az, hogy a kiskereskedelmi lánc aktív segítséget nyújtson abban, hogy a fogyasztók a “patrióta szolidaritás” jegyében a magyar állattenyésztők és a magyar húsipar közös munkájának eredményeként előállított kiváló minőségű friss húsokat vásárolhassák” – mondta Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke az ALDI lépésével kapcsolatban.

A nyitóképen középen Nagy István agrárminiszter, balra Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, jobbra Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. (MTI)

Facebook Comments