Aratókoszorú a Bazilikában

A Magyar Örökség díjas Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program szervezőinek képviseletében Nagyné Legény Ildikó, Hajdúnánás alpolgármestere és Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, az Országgyűlés alelnöke helyezte el csütörtökön a Kárpát-medencei aratókoszorút a Bazilikában.

Ezt a koszorút is hajdúnánási hagyományőrző asszonyok készítettek el, aki mindhárman részt is vettek az eseményen. A kárpát-medencei gazdák összefogását, egységét hirdető koszorút Horváth Zoltán esperes, a Bazilika plébánosa áldotta meg és az ünnepi körmenet után szeptember végéig látható a szentélyben.

Horváth Zoltán esperes a koszorú átvételét követően megáldotta az alkotást, a magyar gazdákat és kezük munkáját, amelynek köszönhetően mindennapi kenyér kerülhet a nélkülözők és valamennyi magyar ember asztalára. A Bazilika évek óta több hétre helyet ad az aratókoszorúnak, amelyet így szeptember végéig több ezer hazai és külföldi érdeklődő tekinthet meg a szentélyben.

A plébános az esemény keretében áldotta meg azt a két kenyeret is, amelyet a Magyarok Kenyere program szervezői és a Magyar Pékszövetség juttatott el az augusztus 20-i ünnepi kenyérszentelésre.

Mint azt Jakab Istvántól megtudtuk, a rászorulók adományán túl, a program keretében az idén már vetőmagot és juttatnak a határon túli, Kárpát-medencei gazdáknak.

Facebook Comments