Nagyágyúk a menzaprogramban

Három nagy élelmiszeripari gyártó csatlakozott a Hazai Alapanyagok a Magyar Menzán (HAMM) programhoz. Az ország legnagyobb közétkeztető cégcsoportjának számító Hungast által elindított HAMM-nak az Univer és a Gyermelyi után most a Detki Keksz, a Sole-Mizo és a Szobi Italgyártó lett a stratégiai partnere. A Hungast megszerezte a Magyar Szolgáltatás védjegyet is.

Benedek Eszter, a “MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. ügyvezetője és Csúri Csaba, a Hungast beszerzési igazgatója a Hungast védjegyét igazoló oklevéllel

Újabb nagy magyar élelmiszer-gyártókkal állapodott meg a Hazai Alapanyagok a Magyar Menzán programhoz való csatlakozásról a Hungast Csoport. Az ország legnagyobb közétkeztető vállalkozásának, a Hungastnak közel 200 ezer fogyasztója van naponta. Ebből 130 ezren a gyermekétkeztetésben, mások a munkahelyükön, szociális ellátóhálózatban veszik igénybe a Hungast szolgáltatásait.
A magyar alapanyagokat felhasználó cégcsoport 2017-ben hirdette meg a HAMM programot. Ezzel célja, hogy amit csak lehet, magyar termelőktől, gyártóktól szerezzen be. A programhoz első évben a lisztet és tésztát előállító Gyermelyi Zrt. és az ételízesítőket gyártó Univer Product Zrt. csatlakozott. Most újabb stratégiai partnerekkel állapodott meg a Hungast: a Detki Keksz Kft., a Szobi Italgyártó Kft. és a Sole-Mizo Zrt. csatlakozott a HAMM-hoz.
A Hungast megszerezte a Magyar Szolgáltatás védjegyet is. Ezzel 170-re bővült azoknak a cégeknek a száma, amelyeknek csaknem 4000 terméke vagy szolgáltatása használja a Magyar Termék eredetjelölések valamelyikét. Benedek Eszter, a MAGYAR TERMÉK Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint a védjegyhasználók között az élelmiszeripar gyártói márkái domináltak. Nem élelmiszer termékekre 30 cég teszi fel a jelölést, 10 társaság pedig a szolgáltatásaihoz szerezte meg a védjegyhasználat jogát. Azzal, hogy a Hungast megkapta a Magyar Szolgáltatás védjegyet, egy újabb ágazat és annak meghatározó cége válik részesévé a fogyasztók körében legismertebb eredetmegjelölő rendszernek. A HAMM programhoz eddig csatlakozott 5 cég közül négy, a Detki Keksz, az Univer, a Sole-Mizo és a Gyermelyi maga is Magyar Termék védjegyhasználó – mondta Benedek Eszter.

Facebook Comments