Force Evo – starter hatású talajfertőtlenítő – talajfertőtlenítő hatású starter műtrágya

• Hatékony védelem a talajlakó kártevők ellen
• Teljes értékű starter műtrágya (NP+MnZn)
• Nincs szükség kompromisszumra – 2in1 termék
• Kiváló minőségű granulátum – egy szemcsében minden hatóanyag
• 1,5 t/ha termésmentés drótféreg ellen az elmúlt 5 év kísérleti átlagában

Vizsgálataink alapján megállapítható, hogy 1000 kukorica növény hiánya 200 kg/ha, vagy 5000 növény 1 t/ha termés veszteséget jelent. Ott is érdemes védekezni, ahol látens károk vannak és látszólag nincs nagy kártétel (1. ábra).

A Force Evo 0.5 % teflutrin rovarölő hatóanyagot és 10% N, 41% P2O5, 3% Mn, 2% Zn tápanyagot tartalmaz. A tápanyagok hatását különösen hideg időben lehet látni (1. kép).

Kukoricában drótférgek ellen 16 kg/ha a dózis (2. kép).

Az 1. ábrán lévő kísérletünk mutatja, hogy a kezelések hatására a termő tő állomány több, mint 10 ezer növénnyel lett nagyobb egy drótféreggel erősen fertőzött területen és a termések is növekedtek 2-3 t/ha-ral. A starter műtrágya hatása miatt a fejlődés felgyorsul és a termés is növekszik a csak talajfertőtlenítést kapott területhez képest (3-4. kép), de a legjobb termést a Force Evo csávázással kombinált parcella adta (2. ábra).

A drótféreg elleni védelem hatékonyságát a diffúzor használata segíti. A mai granulátumszóró adapterekkel kétféleképpen szórhatunk ki granulátumot:
1.) csak a barázda aljába (kukoricabogár ellen)
2.) sávosan a barázda aljára és falaira (drótféreg ellen)

Gyenge-közepes kukoricabogár lárva fertőzése esetén ellen a 20 kg/ha alkalmazását javasoljuk. Kísérleteink bizonyítják, a kukorica számára kedvező évjáratban (pl. 2020) gyenge-közepes fertőzöttséget képes a Force Evo kontrollálni. Várható erős fertőzés esetén inkább a Force 1,5 G 14-15 kg/ha dózisát használjuk.

1.ábra – Engedélyezett kultúrák

2.ábra – A Syngenta talajfertőtlenítési javaslata

Kérdés esetén forduljon bizalommal területi képviselőinkhez!

Force Evo

(x)

Facebook Comments