Sok boldogságot a hölgyeknek!

A nőnapon minden kedves hölgy olvasónaknak sok boldogságot kívánunk!  Egyre többen vásárolnak ezen a napon hazai tulipánt, jácintot és nárciszt, cserepes és vágott virágot szeretteiknek, kedvesüknek – ezt tudtuk meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképéből is.  

A kiválasztott virágnak és a színének is üzenete van, közeli családtagoknak a szeretet kifejezéseként bordó és vörös virágot is választhatunk, míg üzleti, vagy egyéb hivatalos kapcsolat esetén általában a semlegesebb színek, a fehér és a sárga a megszokott. A nőnap nagyszerűsége ebben rejlik: minden nőt ünneplünk, köszönthetünk, érdemes evvel a lehetőséggel élni! A virágajándékozással kapcsolatos felmérések szerint a virággal megajándékozottak sokáig emlékeznek arra,  kitől és mit kaptak!

A tavaszi hagymás virágok egyre népszerűbbek. A Magyarországon is termesztett, cserepes vagy vágott formában kapható tulipánt, jácintot, nárciszt és krókuszt is sokan választják tavaszt idéző hangulatuk, és sok esetben friss illatuk miatt. Számos virágboltban ezen virágokból kifejezetten erre az alkalomra készült kisebb-nagyobb csokrokkal várják a vásárlókat. A tavaszi hagymások mellett hazai kínálatból elérhető a koratavaszi évelő primula is, amely élénk színeivel a természet újjáéledését idézi. A tavasziak mellett népszerűek a cserepes növények is a fokföldi ibolyától az azaleáig.

Facebook Comments